FC Porto wint vlot zonder Defour

Caroline Tonnelier

FC Porto heeft vrijdagavond een overtuigende zege gehaald tegen Olhanense. Daardoor komt de ploeg van Defour, die niet van de bank kwam, in elk geval even aan de leiding. Sporting kan mits winst wel terug de koppositie overnemen.

Aan de pauze stond het 1-0 voor de thuisploeg. Ex-Standard-speler Mangala opende de score voor Os Dragões. Tegen een defensief ingesteld Olhanense had de score al hoger kunnen oplopen na 45 minuten, maar Vid Belec behoedde zijn team voor zwaardere cijfers.

Acht minuten na de rust verdubbelde de onvermijdelijke Jackson Martinez de voorsprong voor de ploeg van coach Fonseca. In de slotfase zorgde Eduardo met een schitterende treffer voor de 3-0 en uiteindelijk moest Olhanense met zware 4-0 cijfers naar huis terugkeren. Hector Herrera legde de eindstand vast.