Opvallende rol voor Kompany in zege Manchester City

Caroline Tonnelier

Manchester City heeft vanmiddag een 2-4 zege behaald op het veld van Fulham. Vincent Kompany zorgde voor twee treffers. Nadat hij in de eerste helft de 0-2 op het bord had gezet, was hij in de tweede helft minder gelukkig toen hij met een owngoal gelijk stelde voor de Londenaars.

De ploeg van Pellegrini kan dus ook vlot scoren zonder Aguëro. Aan de pauze stond het al 0-2 voor City. Yaya Touré opende met een vrije trap de score. Nog voor de rust leken de bezoekers op weg naar een vlotte zege. Vincent Kompany kon op een hoekschop van dichtbij de weg naar de netten vinden.

Fulham knokte zich echter terug in de match. Aan het begin van de tweede helft verschalkte Richardson doelman Hart, die opnieuw het vertrouwen kreeg van Pellegrini. Het werd zelfs nog 2-2, met de helpende hand van Vincent Kompany, die met een owngoal verantwoordelijk was voor de gelijkmaker van de thuisploeg. Uiteindelijk was het toch nog City die met de drie punten naar huis kon keren. In het slotkwartier stelden Navas en Milner de bezoekende zege veilig. De zes doelpunten in deze wedstrijd kunt u hier bekijken.