Bostock: "Premier League moet voorbeeld nemen aan België"

Bostock: "Premier League moet voorbeeld nemen aan België"
Foto: © SC

In Engeland zijn ze John Bostock nog niet vergeten. De middenvelder speelt tegenwoordig bij Antwerp, maar stond ooit te boek als één van de grootste talenten van het eiland. In België timmert hij onder Jimmy Haisselbank aan de weg terug.

En over Haiselbank is hij quasi lyrisch. "Hij zag me als een project en wou me mijn potentieel laten ontplooien", aldus de 21-jarige Brit in The Telegraph. "Ik wist dat Antwerp een grote club was in de verkeerde divisie. Ze willen vooruit. Ik heb nog veel werk te doen en veel spelen is één van de dingen die ik nodig heb om beter te worden."

Het was Paul-José Mpoku die Bostock naar België lokte. "Hij zei dat ik naar Belgie moest toen ik 18 was. Hij zei me dat ik in de stijl van voetbal hier zou passen. Dembele speelde hier, Yaya Toure speelde voor Beveren. Het is een bron van jong talent en een geweldige plaats om te evolueren."

De Engelse Premier League zou zelfs een voorbeeld kunnen nemen aan de Belgische competitie, vindt Bostock. "België heeft de juiste manier gevonden. Hier zitten veel teams vol met tieners. Dat is wat Engeland moet doen: eigen talent de kans geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties