Mertens relativeert populariteit: "Higuain, die kan echt niet buitenkomen"

Mertens relativeert populariteit: "Higuain, die kan echt niet buitenkomen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Overal waar hij komt, moet hij zich bewijzen en telkens doet hij dat met verve. 'Driesje' is ook in Italië ondertussen Dries geworden. Of zoals heel het stadion van Napoli scandeert: 'Driesse Mertens'.

Studio Brussel kreeg Mertens aan de lijn om even met hem over zijn doorbraak in Italië te praten. "Ik heb nu het gevoel dat ik mijn plaats wel verdien en dat het echt goed loopt", aldus de middenvelder. "In het begin liep het wat stroever en moest ik echt werken voor mijn plek."

Zoals te zien in onderstaand filmpje is Mertens enorm populair bij de Napolitaanse fans, maar dat relativeert hij. "Soms word ik wel lastiggevallen. Hier in het zuiden zijn ze echt wel voetbalgek. Maar ik ben nog niet Higuain. Dat is een wereldster en kan hier echt niet buitenkomen."

Mertens blikte ook al vooruit naar het WK. "Ik zou graag met Napoli en België iets moois neerzetten. Naar het WK kijk ik erg hard uit. We hebben er keihard voor gewerkt en het zou jammer zijn mochten we al na de eerste ronde naar huis moeten. We zijn dan wel in Brazilië maar we willen nog meer. Hopelijk lukt dat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties