Blijft de achterban van Anderlecht op zijn honger? De uitleg...

Blijft de achterban van Anderlecht op zijn honger? De uitleg...
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Er komen twee serieuze versterkingen tijdens de winter", beloofde Herman Van Holsbeeck de supporters. Ondertussen zijn die uitspraken al heel wat bekoeld, want de manager liet weten dat er misschien niets bijkomt. De fans voelen zich alvast wat bedrogen...

We kregen de laatste weken heel wat mailtjes binnen: 'Wat gaat er nu gebeuren bij Anderlecht?' Een vraag waar we het antwoord schuldig op moesten blijven. We schreven vorige week al dat het Batshuayi en Hazard zou worden of helemaal niets. Het moet dus zijn dat er de volgende twee weken iets spectaculair gebeurt in één van die twee dossiers die door Van Holsbeeck al als 'quasi onhaalbaar' werden beschreven of het zal een winter zonder transfers worden in Anderlecht.

Zaak op de spits?

"Onze kern is zo ook al goed", temperde Van Holsbeeck ondertussen zijn woorden. "Hij kan enkel sterker worden." Dat zal ongetwijfeld de fans niet kunnen sussen, want het gegoochel met namen heeft menig paars-wit hart ondertussen doen watertanden, maar de kans is dus groot dat de achterban op hun honger zal moeten blijven zitten.

Als Van Holsbeeck over 'onhaalbaar' spreekt, is het niet omdat de twee bovengenoemde spelers geen interesse hebben, maar dat de overgang heel gevoelig ligt. Anderlecht wil zijn (voorheen) goede relatie met Essevee niet helemaal op het spel zetten door de zaak op de spits te drijven. Al zal manager John Bico deze week waarschijnlijk nog eens met de twee partijen proberen een oplossing te vinden.

Soap tot 31 januari?

Met Standard liggen de zaken net ietsje anders. Als men Batshuayi voor zes maanden naar het Astridpark kan halen, zal Van Holsbeeck dat zeker niet nalaten. Maar als Roland Duchâtelet dat laat gebeuren, mag hij waarschijnlijk een andere club in België gaan kopen. De vurige Luikse aanhang zal dat immers nooit over zijn kant laten gaan.

Ziedaar de 'onhaalbaarheid' van de dossiers. Of er toch nog schot in de zaken zal komen, hangt in grote mate af van buitenlandse clubs. In het geval van Hazard, Chelsea. In dat van Batshuayi van één of andere Premier League-club (Everton?) die hem dan zou verhuren aan paars-wit. Laten we u al verwittigen: mogelijk blijft dit een soap tot 31 januari...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties