Anele openhartig: "Ik begrijp de supporters"

Robby Morren
Robby Morren
| 25 reacties
Anele openhartig: "Ik begrijp de supporters"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk behaalde een schamele 3 op 21 in de competitie en werd woensdag uit de beker geknikkerd door Oostende. Anele voetbalt al sinds 2007 in de Cristal Arena. Hij leek ons dan ook de geschikte speler om over deze crisissituatie te praten.

Door Robby Morren

Hoe voel je je na woensdag?

"Wat kan ik zeggen? Ik voel nog steeds de pijn van de bekeruitschakeling. Ik kan het nog altijd niet geloven. Dat we opnieuw op het veld van Oostende verloren, doet nog het meest pijn. Ach, we kunnen niet bij de pakken blijven zitten. We moeten ons nu concentreren op de wedstrijd tegen Zulte Waregem."

Genk tikte het balletje vooral achterin rond tegen Oostende maar er zat weinig diepgang in. Is dat een gebrek aan vertrouwen?

"De coach zegt dat we geduldig moeten zijn en de tijd nemen om op te bouwen. Dat is wat we gedaan hebben. Oostende speelde voor de eigen supporters en wij hadden niet genoeg creativiteit. Als verdediger vonden wij vaak geen goede aanspeelpunten en al te vaak moesten we dan een lange bal trappen naar Mboyo, maar die stond alleen met 4 verdedigers rond hem."

"De ervaren spelers in ons team moeten nu opstaan"

Jij bent, samen met Jelle Vossen, het langst bij Genk. Welke rol kan jij in deze moeilijke periode spelen?

"Het is nu tijd voor de ervaren spelers in ons team om op te staan. We hebben ook vele jongere spelers in de ploeg. We moeten niemand met de vinger wijzen maar elkaar vooral helpen. Ik probeer ervoor te zorgen dat iedereen zijn schouders recht en positief blijft. Er is altijd licht aan het einde van de tunnel, er is altijd hoop. Eén match kan alles weer veranderen."

"De mentaliteit, een sterk karakter is het belangrijkste. Elke speler moet bereid zijn te sterven op het veld. Daar moeten wij nog aan werken. Oostende gaf zich 100%, dan moeten wij ons 200% geven."

Er zijn supporters die de spelers een gebrek aan inzet verwijten. Kan je hen begrijpen?

"Ik kan dat langs één kant wel begrip voor opbrengen maar langs de andere kant dan weer niet. Niet iedere speler voetbalt op dezelfde manier en sommigen zullen zich gewoon veel sneller vol naar de bal gooien en tackelen dan anderen. Het is wel zo dat iedereen op zijn minst moet tonen dat hij er alles aan wil doen. Ik kan de fans op dat vlak wel begrijpen. We hebben spelers nodig met karakter, talent alleen volstaat niet."

"Het kan niet dat maar vijf spelers zich volledig geven"

"Op papier waren wij sterker dan Oostende maar dat is niet wat telt op het veld. Wij hebben meer kwaliteit maar die spelers trokken hun voet bij geen enkele tackle terug, ze gingen er vol voor. Je moet op elk moment de wil tonen om te winnen."

Wat je zegt is dat je ploegmaats zich toch meer moeten geven op het veld.

"Inderdaad. Het kan niet zijn dat maar een vijftal spelers zich helemaal geven, wij hebben iedereen nodig. Ook dan kan je wel eens een wedstrijd verliezen maar dan zal je het gevoel hebben dat iedereen er echt alles aan gedaan heeft. Het kan altijd gebeuren dat het geluk niet aan je kant stond."

De match tegen Zulte Waregem zou wel eens de laatste kans voor de coach kunnen betekenen. Is dat iets waar de spelersgroep zich van bewust is?

"We zijn ons bewust van alles wat er rond deze club gebeurt. Het zal geen makkelijke verplaatsing worden. Zulte Waregem is een team dat heel moeilijk te kloppen is. Ze hebben heel goede spelers. De coach zegt dat we positief moeten blijven en hetgeen de voorbije wedstrijden is gebeurd, moeten vergeten. We moeten met het hoofd vrij aan de wedstrijd beginnen en alles geven."

Zullen jullie nu toch extra inzet tonen voor de coach?

"We hebben altijd al voor de coach willen spelen. Het zal een extra boost voor ons zijn. De coach heeft het heel goed gedaan sinds hij hier kwam. We hebben altijd in Europees gespeeld en we hebben een goed jaar met bekerwinst achter de rug. De spelers zullen het volgens mij ook voor hem doen. De tijd van praten is voorbij, we moeten het nu tonen op het veld. We moeten de mouwen oprollen, voor ons is het nu een oorlog die we moeten winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties