Reactie Roef: "Ik heb mijn job gedaan"

Roef: "Ik heb mijn job gedaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen Thomas Kaminski op de bank, een blessure van Silvio Proto en ineens staat de 19-jarige Davy Roef in de ploeg. Ondanks een tegendoelpunt liet hij toch wat flitsen van talent zien.

Johan Walckiers in Mechelen

Roef zat wat onverwacht op de bank omdat Kaminski niet beschikbaar was. "Ik wist het deze week pas", aldus Roef. "Nogal onverwacht dat ik hier mijn debuut maak. Ik had wel al een paar keer op de bank gezeten en dus weet je dat je klaar moet zijn. Ineens riep de coach dat ik me moest gaan opwarmen. Tijd om nerveus te worden had ik dus niet."

Proto had al een tijdje om zijn vervanging gevraagd, maar Van den Brom probeerde de rust met hem te halen, maar dat was buiten Proto gerekend die zelf de bal buiten wierp en van het veld stapte. "Ik denk dat de trainer hem bij de rust wou wisselen, van de rest weet ik niets. Silvio zou zelf ook graag de rust gehaald hebben."

Nochtans was Roef de laatste weken ook niet helemaal fit. Zo werkte hij op stage een individueel programma af. "Ik had een ontsteking aan de kniepees, maar nu is het opgelost. De injectie heeft gewerkt. Gelukkig, want anders was het een operatie geworden."

Roef mocht nu proeven van het grote werk. "Dat afstandsschot van Bateau was het moeilijkste omdat de bal nog net botste en ik hem naar de buitenkant moest duwen omdat er nog mensen klaar stonden. Ik denk dat ik mijn job gedaan heb. Bij die kans van Trajkovski kom ik goed uit en bij de tegengoal heb ik me weinig te verwijten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties