Zanetti: "Ik ben een halve Italiaan geworden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Zanetti: "Ik ben een halve Italiaan geworden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Javier Zanetti zal na zijn carrière de geschiedenis ingaan als één van de boegbeelden van Inter Milaan. In een interview op de site van de wereldvoetbalbond vertelt de bijna 41-jarige verdediger over zijn leven in Italië en het voetbalgeluk dat hij nog steeds koestert.

De Argentijn, die in augustus 41 wordt, arriveerde in 1995 in Milaan. Na 19 jaar wonen en werken in de Italiaanse modestad kan het niet anders dat je wordt meegezogen in de Italiaanse levenswijze. “Als je hier zo lang woont, ga je jezelf automatisch vereenzelvigen met de lokale mentaliteit. Ik zal mijn roots nooit vergeten, maar voor een deel ben ik Italiaan geworden.”

In 2010 volgde de bekroning van zijn loopbaan met het winnen van de Italiaanse titel en beker, de Champions League en het WK voor clubs. Het blijft verbazend hoeveel ambitie een verdediger van bijna 41 nog kan uitstralen. “Ik voel me nog jong. Het is iets dat niet zozeer met je leeftijd te maken heeft. Als je goed in je vel zit, is het gemakkelijker om je best te doen op het veld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties