Bilbao pakt de volle buit in Pamplona

Leander Mespreuve

Athletic Bilbao stond vanmiddag voor een lastige opdracht op het veld van Osasuna. De Basken bevestigden hun vorm en namen de drie punten mee naar huis. Man van de match was Aduriz, met twee goals en een assist: 1-5

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de troepen van Ernesto Valverde. Golden boy Susaeta bracht de bezoekers al na drie minuten op voorsprong. Lang kon het daar echter niet van genieten, want vijf minuten later bracht Armenteros de bordjes weer in evenwicht.

De Basken namen het spel onmiddellijk terug in handen, onder impuls van een bedrijvige Aduriz. Met een doelpunt voor en na rust bracht hij Bilbao eigenhandig op 1-3. Ibai mocht vlak voor tijd de kers op de taart zetten, op aangeven van ‘Man of the match’ Aduriz. Ook Sola pikte nog zijn doelpuntje mee: 1-5 eindstand.

Dankzij de overwinning verstevigt Bilbao zijn vierde plaats. Het heeft een marge van vijf punten op eerste achtervolger Villarreal. Osasuna blijft in de kelder van het klassement hangen.