Ex-Rouches op weg naar Old Trafford?

Nicola Cantoro
| 6 reacties
Ex-Rouches op weg naar Old Trafford?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rio Ferdinand liet eerder al weten er ernstig aan te denken om de schoenen aan de haak te hangen na dit seizoen. Zijn club Manchester United gaat alleszins al op zoek naar een potentiële vervanger voor haar verdediger.

Moyes maakt zijn huiswerk al voor volgend seizoen en daarbij moet hij een vervanger zoeken voor Rio Ferdinand. Dante Bonfim (Bayern München) en Eliaquim Mangala (FC Porto) zouden onder andere op het verlanglijstje van Manchester United staan. 

Dante versierde na zijn passages bij Charleroi en Standard een transfer naar het Duitse Mönchengladbach, waarna hij in 2012 bij de Duitse grootmacht Bayern München terechtkwam. Daar ontpopte hij zich als een rots in de branding in de defensie van een van de sterkste teams ter wereld. De inmiddels 30-jarige Braziliaan zal waarschijnlijk ook te bewonderen zijn op het WK in Brazilië met de Seleção. De 22-jarige Mangala maakte dezelfde stap als Steven Defour. In het begin van zijn Porto-periode kwam Mangala niet altijd aan spelen toe, maar inmiddels is hij een vaste waarde geworden in de defensie van de Portugese topclub.

Wat Ferdinand na zijn carrière zal doen is nog maar de vraag. De verdediger werd al benaderd door clubs uit de MLS (Major League Soccer, nvdr.) om er als trainer aan de slag te gaan, maar die aanbiedingen laat de 35-jarige Engelse international voorlopig naast zich liggen. Ferdinand kreeg eerder ook al aanbiedingen om aan de slag te gaan als voetbalanalist, maar zelf wil hij eerst zijn trainersdiploma halen na zijn carrière. Die wou hij eerder al behalen, maar door een rugblessure moest hij drie jaar geleden die trainerslessen staken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties