Jacobs kan niet stunten in Marseille

Caroline Tonnelier

Marseille heeft de inhaalwedstrijd tegen het Valenciennes van Ariël Jacobs gewonnen met 2-1. De ploeg uit Zuid-Frankrijk wordt daardoor alleen vijfde.

De thuisploeg was de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft en opende net na het halfuur de socre via Gignac. Valenciennes, dat vooral op de counter speculeerde, trof bij het eerste schot binnen het kader al meteen raak. Nog voor de rust zorgde Masuaku voor de gelijkmaker.

In de tweede helft was het opnieuw de thuisploeg die op voorsprong kwam. Thauvin tekende na een knappe opening van Valbuena voor de 2-1. In het absolute slot van de partij kwam Valenciennes nog dicht bij een tegentreffer, maar Mandanda stelde de drie punten veilig voor zijn team.