Eerste thuisnederlaag voor Barcelona

Caroline Tonnelier
| 13 reacties
Eerste thuisnederlaag voor Barcelona
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona heeft op eigen veld een erg verrassende nederlaag geleden. Valencia haalde het op een diefje met 2-3 en geeft Atlético en Real Madrid zo een uitgelezen kans om volop te profiteren in de titelstrijd.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en had in het eerste halfuur al voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen. Alexis Sanchez was echter de enige die de netten kon doen trillen. De gemiste kansen braken Barcelona zuur op, want net voor de pauze bracht Parejo de bezoekers langszij.

Valencia toonde zich bijzonder efficiënt in Camp Nou en net na de pauze zette de kleine Piatti de bezoekers met de kop zelfs op voorsprong. Barcelona leek de situatie snel te gaan rechtzetten, toen Messi vanop de strafschopstip gelijkstelde. Het was echter verrassend genoeg opnieuw Valencia dat scoorde. Alcacer profiteerde van het slap verdedigen van de Catalaanse defensie. Barcelona, dat nog met tien viel na de uitsluiting van Jordi Alba, ging op zoek naar minstens een punt, maar Valencia slaagde erin de voorsprong vast te houden. In blessuretijd miste Messi nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties