Voorzitter Aalst: "Waarschijnlijk vanavond al opvolger Janssens"

Voorzitter Aalst: "Waarschijnlijk vanavond al opvolger Janssens"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chris Janssens heeft deze middag een akkoord gevonden met Eendracht Aalst over het verbreken van zijn contract. Voorzitter Frank De Roose is al in volle onderhandeling met mogelijke opvolgers. Eén daarvan wordt vanavond voorgesteld als nieuwe coach.

Na een 2 op 15 trok Janssens zijn eigen conclusies en vroeg zelf om een oplossing en een gesprek met het bestuur. "Wat kan ik er over zeggen? We hebben het in onderling overleg verbroken", aldus voorzitter Frank De Roose. "Het is niet echt nuttig om verder in te gaan op de redenen. Het moet zijn dat de ambities van Chris hoger lagen dan die van ons. Als we 15 op 15 gehaald hadden, was de situatie waarschijnlijk anders geweest."

De Roose was toen we hem belden zelfs druk in vergadering met mogelijke nieuwe coaches. "Ik voer vandaag gesprekken met drie trainers. Waarschijnlijk kan ik vanavond al de nieuwe naam bekend maken. Of het een gekende naam wordt? Dat is nu niet aan de orde. Het moet iemand zijn die lief en leed met Aalst kan delen en het positieve weer naar boven halen."

Degradatiestrijd

Dat is nu net het belangrijkste, want in Aalst zijn ze na die 2 op 15 weer naar onder aan het kijken. "Er is geen paniek, maar we moeten realistisch zijn. We staan maar vier punten van de derde laatste plaats. Gelukkig verloor Geel ook gisteren. We moeten iemand vinden die iedereen aan hetzelfde touw weer kan doen trekken. We kijken ook in functie van volgend seizoen." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties