Reactie Skúlason: "Wil kleinkinderen vertellen dat ik Belgische beker won"

Skúlason: "Wil kleinkinderen vertellen dat ik Belgische beker won"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem zit in de bekerfinale. Een brilscore tegen AA Gent was voldoende na de 0-1 uit de heenmatch. Centraal achterin moest Olafur Skúlason depanneren voor de geschorste D'Haene: "Of hij moet vrezen voor zijn plaats? Haha", kon er een grapje af bij de IJslander.

Aernout Van Lindt in Waregem

Door sommigen in de perszaal van Zulte Waregem werd hij opeens gekscherend omschreven als de beste centrale verdediger ter wereld, maar Skúlason zelf bleef er nuchter onder: "Het ging wel goed. Maar of Karel voor zijn plaats moet vrezen? Neen hoor, ik denk wel dat ik terug naar het middenveld zal schuiven in het vervolg."

"Die stek als verdedigende middenvelder ligt me ook beter en ik doe het ook liever", gaat Skúlason verder. "Maar ik ken de positie van centrale verdediger wel. Daar speelde ik al in mijn tijd bij de reserven van Arsenal eens een jaartje. Gisteren kreeg ik te horen dat ik daar zou moeten spelen. Ik was een klein beetje verrast, maar wist dat het tot de mogelijkheden behoorde."

"Karel moet niet voor zijn plaats vrezen"

Skúlason heeft ervaring met bekerfinales: "In 2001 haalde ik in IJsland de finale met Fylkir. Toen hebben we gewonnen met penalty's, dus ik ken het gevoel. Maar deze keer zal het een hogere standaard hebben en met meer volk zijn. Meer zoals het zou moeten dus, en dat is goed voor iedereen."

Maar een bekerfinale is niet genoeg voor de IJslander: "Dat is maar een kleine troostprijs. Later wil je aan je kleinkinderen toch niet gaan vertellen dat je een bekerfinale hebt gespeeld? Nee, ik wil de mijne zeggen dat ik de Belgische beker heb gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties