"Wat als we verliezen van Kortrijk? Erg voor iedereen"

"Wat als we verliezen van Kortrijk? Erg voor iedereen"
Foto: © SC

De druk staat op de ketel, de lijn staat onder hoogspanning, nu komt de kat op de koord,... Genoeg uitdrukkingen om te beschrijven wat er heden ten dage leeft bij Anderlecht. Zaterdag op het veld van Kortrijk wordt er een reactie verwacht na het 'debacle van Lierse'.

Guillaume Gillet beseft ook dat de druk zaterdag immens zal zijn. "Maar we hebben al elke keer ons hoofd weer kunnen oprichten. Ik heb er veel vertrouwen in dat het nu ook gaat gebeuren", zei hij met een knikje vol zelfvertrouwen. "We denken niet aan verliezen. We denken enkel aan plan A en dat is winnen. Wat als we toch verliezen? Dat zou erg zijn voor iedereen: voor ons, de supporters en de coach."

Die trainer lag onder vuur omwille van zijn gewijzigde veldopstelling. "De coach dacht dat het de beste manier was. We hebben ons allemaal vergist in de manier waarop we moesten spelen, zeker de spelers. Je zag het al bij de opwarming dat het niet goed zat. De coach probeerde ons nog wakker te schudden, maar het is niet gelukt. Het leek alsof we allemaal ingeslapen waren."

Ondertussen is de achterstand op Standard al tien punten. "Het wordt inderdaad veel. We mogen geen steken meer laten vallen. Voor de play-offs zouden we daar toch iets af moeten krijgen, want zelfs met halvering zijn het al twee overwinningen die je achterstaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties