Doelman Luciano (ex-Beerschot) keert terug naar Brazilië

Doelman Luciano (ex-Beerschot) keert terug naar Brazilië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luciano da Silva en zijn Nederlandse werkgever FC Groningen gingen vanmorgen in onderling overleg uit elkaar. De doelman keert terug naar zijn vaderland en ondergaat er spoedig een knieoperatie.

Luciano had nog tot deze zomer een contract bij de Trots van het Noorden. Dit seizoen kreeg de doelwachter vaker dan hem lief was last van een hardnekkig meniscusletsel. Nu een operatie onafwendbaar is, besluiten beide partijen de verbintenis voortijdig stop te zetten.

Spectaculaire saves

Voor de wedstrijd van komende zondag tegen Go Ahead Eagles zal officieel afscheid genomen worden van de doelman. “Na bijna zeven jaar is Groningen mijn club en mijn stad geworden. De band met de supporters was en is geweldig. Ik hoop op een vol stadion, een mooi afscheid en een overwinning tegen Go Ahead”, laat de goedlachse Luciano vandaag weten op de clubstek.

De Noord-Nederlanders plukten de Braziliaan in 2007 weg bij het toenmalige Germinal Beerschot Antwerp. Bij de fans van beide clubs viel zijn spectaculaire manier van keepen enorm in de smaak. Luciano hoopt na zijn herstel nog enkele jaren te kunnen voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties