Derbyzege houdt Real mee aan kop

Caroline Tonnelier
| 9 reacties

Real Madrid kende, mede dankzij een snelle openingstreffer, weinig moeite met stadsgenoot Getafe. Het werd 0-3 voor de Koninklijke, dat zo opnieuw op gelijke hoogte komt van titelconcurrenten Atlético en Barcelona.

De opdracht voor Real Madrid, dat geen beroep kon doen op de geschorste Ronaldo, werd al na vijf minuten een stuk makkelijker na de openingstreffer van man in vorm Jesé Rodriguez. Getafe probeerde wel iets terug te doen, maar het was aan de overkant opnieuw Real dat nog voor het halfuur een tweede keer de weg naar de netten vond. Karim Benzema pikte opnieuw zijn doelpuntje mee, goed voor een 0-2 ruststand.

De thuisploeg gaf ook na de pauze de moed niet op, al bleef het telkens opletten voor eigen doel. Terwijl Getafe zich onvoldoende efficiënt toonde om Diego Lopéz te kloppen, was het halfweg de tweede helft Modric die met een afstandsschot de boeken helemaal toedeed. In de slotminuten kwam de Koninlijke zelfs nog dicht bij een vierde treffer, maar het bleef bij 0-3.