Diego Costa bezorgt Atlético op een diefje de zege

Atlético Madrid heeft een uitstekende zaak gedaan op Milan. Het won tegen de gang van het spel in met 0-1. Diego Costa scoorde op tien minuten van het einde de winning goal. De Spanjaarden mogen onze landgenoot Courtois bedanken, want met een puike redding hield hij de Rossoneri van een doelpunt.

Atlético Madrid zette onmiddellijk veel druk bij aanvang van de wedstrijd. Ze hielden de bal in de ploeg en speelden op de helft van Milan. De Italianen trokken zich terug voor de eigen zestien. Maar kansen kregen de voetballiefhebbers in de eerste tien minuten niet te zien.

Nadien nam AC Milan het spel in handen. De eerste grote kans was dan ook voor de ploeg uit de modestad. Taarabt speelde Kaka vrij, maar die zijn schot spatte uiteen op de lat. Niet veel later waren de Milanezen er weer dichtbij. Maar een kopbal van Poli werd op een miraculeuze wijze gered door Courtois. Hij tikte de bal nog net tegen de paal.

Na deze spectaculaire fases werd het even windstil. Bij beide ploegen kropen er slordigheden in het spel. Toch kregen we nog een grote kans voor de Rossoneri. Mario Balotelli legde de bal met een subliem hakje terug en Kaka trapte de bal maar net over.

De Madrilenen konden daar nauwelijks iets tegen inbrengen. Twee kopballetjes werden door Milan-doelman Abbiati eenvoudig geplukt. Beide clubs gingen rusten met de brilscore op het bord.

Sublieme Kaka

In de openingsfase van de tweede helft was de wedstrijd in evenwicht. Geen van beide ploegen slaagde erin de partij in handen te nemen. Dat duurde toch niet lang, ongeveer tien minuten. Dan begon Milan weer te voetballen op de helft van de bezoekers. De Spanjaarden bleven speculeren op de counter.

Alweer creëerde de Braziliaanse spelmaker Kaka een kans. Hij tikte de bal door een verdediger zijn benen, maar zijn schotje daarna ging naast. Aan dat ene kansje moesten de fans in San Siro zich warm houden. Want andere kansen kregen ze tot op twintig minuten voor het einde niet te zien.

Costa beslist match

Daarna voerden de Rossoneri het tempo weer op. Ze zetten druk en af en toe probeerden ze iemand voor de keeper te zetten. Maar echte kansen kregen de supporters niet te zien. Het was zelfs Atlético dat dichter bij een doelpunt was. Milan-doelman Abbiati kon het schot van Raul Garcia in twee tijden redden.

Bij Milan werd superster Mario Balotelli een kwartier voor tijd geblesseerd naar de kant gehaald door Clarence Seedorf. De Italiaanse spits kampte met een schouderblessure na een duel. Bij het verlaten van het veld trok hij een pijnlijke grimas. Benieuwd wat precies het probleem is.

Na de wissel kwam Atlético eindelijk eens opzetten. Tegen de gang van het spel bracht Diego Costa zijn team zelfs op voorsprong. Tien minuten voor tijd kopte hij aan de tweede paal ongehinderd binnen. Dit doelpunt kan belangrijk zijn voor de bezoekers. Zo wint Atlético op een diefje in San Siro.