Mission JPL: Eupen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Mission JPL: Eupen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De titelstrijd in Tweede Klasse is ongemeen spannend. Vier clubs komen nog in aanmerking om rechtstreeks naar het hoogste niveau te promoveren. Voetbalkrant.com neemt die clubs samen met Dessel-coach en Tweede Klasse-kenner Guido Brepoels onder de loep. Vandaag: Eupen.

Eupen staat op een gedeelde tweede plaats met Moeskroen-Péruwelz. De club uit de Oostkantons is al zeker van deelname aan de eindronde, maar hoopt hoe dan ook op rechtstreekse promotie via de titel in Tweede Klasse. Ziet Brepoels mogelijkheden voor de club?

“Eupen is een heel aardige ploeg. Wat me wel opvalt is dat ze het vaak moeilijk hebben op een zwaar veld. Ze moeten het vooral hebben van hun techniek, en die komt beter tot uiting op een goed bespeelbaar veld.”

"Als het goed weer wordt ga je zeker rekening moeten houden met Eupen"

Maar als het straks beter weer wordt, dan lijkt Eupen één van de favorieten voor het kampioenschap in de tweede afdeling. “Eens het beter weer wordt en de velden er beter bij liggen, ga je zeker en vast rekening moeten houden met Eupen. Ze kunnen beschikken over heel wat technisch vaardige jongens. Dat kan uiteindelijk de doorslag geven.”

Eupen beschikt met Nils Schouterden, Michaël Lallemand en Florian Taulemesse over enkele gevaarlijke heerschappen voorin. Maar als het straks echt om de knikkers gaat, dan ziet Brepoels nog een belangrijkere schakel: “Hun doelman, Jonas Deumeland is écht een hele goeie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties