Speeldag 27: De verwachting van de redactie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Speeldag 27: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie loopt op haar laatste benen. Nog vier wedstrijden zijn er te gaan en de verschillende play-offs krijgen vorm. Onderin gaat het vooral tussen Waasland-Beveren en OH Leuven. Beide ploegen krijgen een zware klus op zondag.

Doet Lokeren het opnieuw?

Deze jaaargang van onze competitie begon alvast met een knal voor die andere ploeg uit het Waasland. Lokeren trok naar Anderlecht met nieuwe aanwinst Hans Vanaken in de basis. Voor het grote publiek toen nog een nobele onbekende. 90 minuten later had hij zich in de harten van voetbalminnend België getrapt én gekopt. 2 goals en winst op Anderlecht met 2-3. Vanavond kunnen de Waaslanders proberen hun kunstje te herhalen. Anderlecht zit in een moeilijke periode, maar is dan vaak op z'n sterkst. Een interessant kijkstuk, dat wordt het zeker.

Lastige opdrachten voor degradatiekandidaten

OH Leuven of Waasland-Beveren, één van beide teams zal Bergen vervolgen naar de hel van play-off 3. Allebei koesteren ze weinig hoop op punten. Waasland-Beveren trekt naar Racing Genk, OH Leuven ontvangt ploeg in vorm Club Brugge. Winst staat gelijk aan delirium, een gelijkspel geldt als een boost. Een verlies is normaal te noemen. De punten moeten ze de komende wedstrijden halen, maar nerveus naar elkaar kijken zullen ze zeker.

Play-off 1-zekerheid voor het grijpen

Winst voor Racing Genk én een verlies van AA Gent en KV Kortrijk. Dan ligt play-off 1 definitief vast. Bij gelijke spelen kan er nog wat gebeuren. Scherprechter bij gelijke stand zijn overigens de gewonnen wedstrijden. Racing Genk telt er nu al 13. AA Gent kon slechts negen keer een driepunter mee naar huis nemen. Voor Sporting Lokeren moet het al heel gek lopen wil het play-off 1 nog missen. Kennen we de top-zes dit weekend? We zijn benieuwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties