Marseille pas in het slot voorbij Lorient

Diederik Geypen

Olympique Marseille heeft met het kleinste verschil Lorient opzij gezet. Diep in de tweede helft bezorgde de Franse sluipschutter Gignac zijn ploeg de drie punten.

Marseille mistte bij aanvang van deze partij de rood geschorste Romao. Bij de bezoekers uit Lorient stond Traoré met een rode kaart aan de kant. Wat dat betreft stonden beide teams meteen quitte.

In een gelijkopgaande eerste helft bleven de goals uit. En dus trok de vijfde uit de Ligue 1 na rust alle registers open om een doelpunt te forceren. Op het uur was Gignac er kort bij. Alleen voor de doelman liet de Franse spits een unieke kans onbenut.

Die misser maakte hij gelukkig voor L’OM even later goed. Na een afgeweken voorzet op het been van Lorient-verdediger Lautoa, duwde hij de 1-0 binnen. Zijn twaalfde treffer van het seizoen. Lorient porbeerde met een slotoffensiefje de bakens nog te verzetten, maar beet in het zand.