Feyenoord geeft zege uit handen in Nederlandse topper

Jordy Ferket
| 4 reacties

Twente en Feyenoord hebben de punten gedeeld in een Nederlandse topper. De wedstrijd eindigde op 2-2. Feyenoord kwam 0-2 voor, maar Twente slaagde er alsnog in een punt uit de brand te slepen. Door het gelijkspel blijft het verschil tussen beide ploegen drie punten in het voordeel van Twente.

De eerste helft begon goed voor Feyenoord. Al na een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Het was alweer Graziano Pelle die de netten deed trillen. Voor de spits was het al zijn negentiende doelpunt dit seizoen.

Castaignos brengt spanning in wedstrijd

Nadien slaagde thuisploeg Twente erin het evenwicht te herstellen. Maar de ploeg kon de Feyenoord-goalie nauwelijks bedreigen. De Rotterdammers kwamen zelfs dichter bij een doelpunt. Met 0-1 op het scorebord gingen beide ploegen rusten.

Ook de tweede periode begon fantastisch voor de bezoekers. Boetius verdubbelde de voorsprong van zijn team. 0-2 en nu leek de wedstrijd wel gespeeld. Maar Twente legde zich niet zomaar neer bij een nederlaag. Castaignos bracht met een doelpunt terug spanning in de partij.

Zes punten achter Ajax

Het doelpunt gaf de tweede uit de stand goede moed en ze gingen op zoek naar de gelijkmaker. Zo slaagden ze er in de 95ste minuut nog in om een punt uit de brand te slepen. Cuco Martino kreeg de bal in doel.

Door het gelijkspel blijft het verschil tussen beide ploegen drie punten in het voordeel van Twente.  Zij staan nu tweede in de stand met zes punten achterstand op leider Ajax. Feyenoord staat derde in het klassement.