Wereldgoal Tevez bezorgt Juve zege in derby

Jordy Ferket
| 2 reacties
Wereldgoal Tevez bezorgt Juve zege in derby
Foto: © SC

Juventus Turijn heeft in de derby Torino geklopt met 1-0. Het enige doelpunt in de partij kwam van de voet van de Argentijn Carlos Tevez. Met een prachtige goal zorgde hij ervoor dat zijn ploeg de volle buit pakte. Door de zege verstevigt Juventus de koppositie.

Het was al sinds 1995 geleden dat Juventus op eigen terrein nog eens verloor van kleine broer Torino. Maar nu was het alles behalve een eenvoudige partij voor de leider in de Serie A. De defensie van Torino had zijn handen vol met Tevez en Llorente, maar zelf wisten ze ook voor het nodige gevaar te zorgen.

Prachtig doelpunt Tevez

Het was zelfs de kleine ploeg uit Turijn die het eerst kon dreigen. Maar Alessio Cerci en Jasmin Kurtic konden Juve-legende Buffon niet verschalken. Kurtic was niet veel later nog eens gevaarlijk. Helaas voor Torino ging de bal over het doel.

Ondanks het dappere spel van de bezoekers kwam de leider in minuut 30 op voorsprong via Carlos Tevez. De Argentijnse spits liet Torino-goalie Padelli kansloos met een schot in de benedenhoek. Prachtig afgewerkt door de voormalig spits van Manchester United en City.

Geen penalty voor Torino

Na dat tegendoelpunt bleven de dappere bezoekers op zoek gaan naar de gelijkmaker. Maar ze kregen de bal niet tegen de netten. Ook op hulp van de scheidsrechter moesten ze niet rekenen. Omar El Kaddouri ging neer in de zestien van Buffon, maar arbiter Rizzoli moest er niks van weten. Zo eindigde de wedstrijd op 1-0.

Door de overwinning verstevigt Juventus de leiding in de Serie A.  Ze staan nu negen punten voor op eerste achtervolger AS Roma. Die hebben nog een match te spelen. De derde landstitel lijkt niet veraf voor Juve.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties