Red Bull Salzburg uitgelicht

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Red Bull Salzburg uitgelicht
Foto: © SC

Red Bull Salzburg gooide vorige week hoge ogen op het Europese toneel. De Oostenrijkers gingen met 0-3 winnen in de Amsterdam ArenA en maakten van de terugmatch van vanavond een formaliteit. Hoe ver vliegen Soriano en co in de Europa League?

Het was even schrikken voor het fiere Ajax vorige donderdag. Na iets meer dan een half uur op de klok stonden de Amsterdammers met 0-3 in het krijt tegen the Red Bulls. Een verrassing van formaat, of toch niet?

18 op 18

Salzburg, dat in 2005 in handen kwam van Red Bull, is de laatste jaren geen onbekende in de Europa League. Zowel in de editie van 2009/10 als in die van dit seizoen, pakte de club met een maximum van 18 op 18 de groepswinst. Onze Belgische competitieleider Standard kon het aan den lijve ondervinden.

Tussendoor schipperden de Oostenrijkers veelaal in een grijze zone met in 2012 als dieptepunt de uitschakeling tegen het Luxemburgse F91 Dudelange in de voorronde van de Champions League.

Wederopstanding

Dit was voor het bestuur het sein om tot een regelrechte hervorming over te gaan. Een resem spelers werd van de hand gedaan en nieuwbakken coach Roger Schmidt kreeg tijd om een nieuwe ploeg op te bouwen. De Duitser loodste een hertimmerd Salzburg meteen naar een tweede stek.

Nog straffer is de prestatie die hij dit seizoen met zijn troepen neerzet. Met een voorsprong van 19 punten op eerste achtervolger Grodïg raast de ploeg door de Oostenrijkse Bundesliga. Jonathan Soriano, die in 2012 overkwam van Barcelona B, vormt het speerpunt van het moderne Salzburg.

Alpen boven

Behoudens een mirakel wacht in de volgende ronde Maccabi Tel-Aviv of favoriet FC Basel. De Zwitsers legden de afgelopen jaren een gelijkaardig parcours af in Europa. Een interessante krachtmeting tussen de twee Alpenlanden ligt in het verschiet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties