De Mos: "De Kuip zal op trillen staan"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
De Mos: "De Kuip zal op trillen staan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagnamiddag staan in de Nederlandse Eredivisie alle ogen gericht op de kraker tussen Ajax en Feyenoord. Analist Aad de Mos ziet de topper als een allerlaatste kans voor de Rotterdammers om nog mee te doen voor de titel. "Bij een gelijkspel of verlies is het over en uit."

Vorig weekend speelden Twente en Feyenoord in een beladen duel 2-2 gelijk. Ajax lachte in zijn vuistje en zag zijn voorsprong groeien tot respectievelijk zes en negen punten op de twee concurrenten. De Amsterdammers leven ontspannen toe naar het duel van zondag. Feyenoord van zijn kant staat met de rug tegen de muur.

"De Kuip zal op trillen staan", voorspelt Aad de Mos. "De aartsvijand komt op bezoek in Rotterdam. Dit is de allerlaatste kans voor Feyenoord om nog mee te doen voor de titel. Ze kunnen terugkomen tot op zes punten. Bij een gelijkspel of verlies is het over en uit."

Kopieer Salzburg

Wat voor wedstrijd mogen we verwachten zondag? "Feyenoord zal er alles aan doen om het Ajax moeilijk te maken. Gesteund door de twaalfde man zullen ze agressief het duel opzoeken. Tegen dat fysieke spel met druk naar voren is Ajax kwetsbaar. Feyenoord zal een beetje spelen zoals Salzburg en dan gaan ze wel een keer bezwijken", denkt De Mos.

"Als de zon begint te schijnen, is de moeilijkste klip voor Ajax overwonnen"

Ongeacht het resultaat zondag blijven de Ajacieden op kop in de Eredivisie. Geven ze die plek nog af? "Ik beschouw alleen Feyenoord nog als mogelijke concurrent, Twente niet meer. Ajax gaat bovendien altijd zijn beste wedstrijden spelen in maart en april. Als de zon begint te schijnen, hebben ze de moeilijkste klip overwonnen."

Sprintend Ajax

"Dat de Amsterdammers zo goed naar het einde kunnen pieken, heeft veelal met hun speelstijl te maken", zegt De Mos die er in de jaren '80 coach was. "Ze brengen altijd technisch, goed verzorgd voetbal. De Ajax-spelers voelen zich lekkerder op een goeie grasmat en moeten niet weten van werken en verdedigen."

"Ajax is gewend om voor de titel mee te doen. De druk die nu bij anderen opborrelt, kennen ze binnen de club niet. Het is vanzelfsprekend dat ze kampioen spelen, het omgekeerde is onlogisch", aldus De Mos.

Clubrecord

De vierde titel op rij lonkt voor coach Frank De Boer en zijn manschappen, een unicum in de clubgeschiedenis. Een succes dat steunt op goed jeugdbeleid en een gedreven scouting.

"Als Vertonghen en Alderweireld vertrekken, komen er weer nieuwe jongens als Veltman of Denswil uit de eigen jeugd. Dat gaat zo maar door. Het enige wat ze niet meer kunnen produceren, is een Marco van Basten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties