Benteke: "kan nog veel leren van Lukaku"

Nicola Cantoro
| 16 reacties
Benteke: "kan nog veel leren van Lukaku"
Foto: © SC

De Rode Duivels kwamen maandagochtend voor het eerst samen naar aanleiding van de oefeninterland van woensdag tegen Ivoorkust. Christian Benteke is weer goed bij schot bij Aston Villa. Afgelopen weekend wist de Rode Duivel twee keer te scoren tegen Norwich.

“Ik heb even een moeilijke periode gehad door mijn blessure. Nu ben ik weer honderd procent en ben klaar om mij volledig te geven voor de nationale ploeg”, zei Benteke vandaag na de training.

“Ik heb geen schrik om te hervallen in mijn blessure of om een nieuwe blessure op te lopen en zo het WK te moeten misse. Als je schrik hebt om een ongeval te krijgen met je auto, dan zal je er juist ook één krijgen.”

Hij is alleszins op de hoogte van de sterkte van Ivoorkust dat woensdag naar het Koning Boudewijn Stadion afzakt. “Bij Ivoorkust spelen allemaal spelers die bij grote clubs spelen in Europa. Ze zijn technisch en fysisch heel sterk. Dat wordt een geduchte tegenstander voor ons”

“Gezonde rivaliteit tussen mij en Lukaku”

Wilmots zit wel nog steeds met de vraag: ‘Benteke of Lukaku?’. Beide spelers wisten afgelopen weekend de weg naar doel te vinden voor hun club. “Tussen mij en Lukaku heerst een gezonde rivaliteit”, zegt de Aston Villa-aanvaller.

“De trainer zal uiteindelijk de moeilijke beslissing moeten nemen om te kiezen tussen ons. We kunnen beiden dingen leren van elkaar en hebben ook heel veel respect voor elkaar. Hoe Romelu de bal kan bijhouden en de diepte opzoekt… Dat zijn dingen waar ik nog steeds van leer.”

Ook omtrent de rivaliteit tussen Mignolet en Courtois was er de laatste tijd heel wat te doen. Daar wenste Benteke liever niet uitgebreid op in te gaan. “Ik denk niet dat er een groot probleem is tussen die twee. Dat zit allemaal wel weer goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties