Cijfers liegen niet: Atlético kanshebber om Champions League te winnen

Cijfers liegen niet: Atlético kanshebber om Champions League te winnen
Foto: © SC

Atlético Madrid maakt veel indruk dit seizoen. In de Primera Division doet het nog volop mee voor de titel en ook in de Champions League zijn ze uitstekend op weg. Gisteren plaatste het zich voor de kwartfinales na een 4-1-zege tegen AC Milan. De cijfers van het team zijn fenomenaal.

7 van 8 partijen gewonnen in de CL

Atlético heeft in deze Champions League al zeven keer gewonnen. Heel indrukwekkend als je weet dat er nog maar acht partijen gespeeld zijn. In de groepsfase kende de ploeg van Courtois geen enkele moeite om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Het won vijf matchen en speelde eenmaal gelijk tegen Zenit. Ze werden dan ook overtuigend groepswinnaar met 16/18.

Ook in de tweede ronde had de Spaanse ploeg geen enkele moeite met AC Milan. Het won de uitwedstrijd met 0-1. Thuis vernederde het Balotelli en co met 4-1. Daardoor mogen ze naar de kwartfinales in het Kampioenenbal.

Amper 4 tegendoelpunten

Defensief presteert Atlético heel sterk. Heel de ploeg geeft zich volledig en dat zie je ook op het veld. De club kreeg slechts vier doelpunten tegen in deze editie van de Champions League. Enerzijds omdat ze met Thibaut Courtois een heel betrouwbaar sluitstuk hebben, maar ook omdat het team als geheel goed verdedigt.

Bovendien hebben ze ook defensieve weelde. Als je Toby Alderweireld op de bank kan plaatsen, dan heb je heel wat kwaliteit rondlopen in de verdediging. Dat ze slechts vier doelpunten moesten incasseren, is geen toeval.

20 doelpunten gemaakt

Ook offensief lijkt Atlético Madrid wel een machine. Ze hebben vooraan ene Diego Costa lopen. Een Braziliaanse Spanjaard met een neus voor doelpunten en met veel vechtlust. Soms gaat hij over het randje, maar dat siert hem. Hij deed de netten al zeven keer trillen in deze Champions League. Ook middenvelders zoals Arda Turan en Raul Garcia pikken geregeld hun doelpuntje mee.

De ploeg uit Madrid kan het zich veroorloven om topmiddenvelder Diego op de bank te zetten. Ook voormalig Barça- en Valencia-spits David Villa moet vaak tevreden zijn met een plaatsje naast het basiselftal. Dat zegt veel over de kwaliteit waarover het team beschikt.

Een team waar de topfavorieten zoals Bayern, Barça en Real dus duidelijk rekening mee moeten houden. Want cijfers liegen niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties