Overzicht Europa League: Wisselend succes voor de Belgen

Vanavond stonden de heenwedstrijden in de achtste finales van de Europa League op het programma. Wie verwierf de beste uitgangspositie voor de terugwedstrijden van volgende week? Hier krijgt u van ons een volledig overzicht.

FC Porto - Napoli: 1 - 0

In de topaffiche van vanavond keken we in de eerste plaats uit naar het duel tussen Steven Defour en Dries Mertens. Hoe het onze Rode Duivels verging leest u HIER.

Ludogorets - Valencia: 0 - 3

Valencia had vanavond geen kind aan het Bulgaarse Ludogorets. Ondanks lange tijd met een man minder wonnen de Spanjaarden eenvoudig. Lees het wedstrijdverslag HIER nog eens na.

FC Basel - Red Bull Salzburg: 0 - 0

De derby der twee Alpenlanden leverde geen doelpunten op. Lees HIER hoe beide ploegen enkele unieke kansen onbenut lieten.

AZ - Anzhi: 1 - 0

De Russen die twee weken geleden nog Racing Genk wipten, toonden vanavond een ander gelaat op bezoek in Alkmaar. Anzhi begon sterk tegen AZ met twee goede mogelijkheden. Na 29 minuten voetballen ging de bal op de stip na Russisch handspel. De Amerikaan Aron Jóhannsson twijfelde niet en zette de elfmeter om.

Bij het begin van de tweede helft mocht onze landgenoot Jan Wuytens zijn werkplunje aantrekken. De partij werd wat bitsiger en Anzhi stapelde de gele kaarten op. Aan het scoreverloop wijzigde niets meer.

Olympique Lyon - Viktoria Plzen: 4 - 1

Beide partijen begonnen furieus aan de match. De bezoekers uit Tsjechië vonden na nog geen drie minuten de weg naar de netten via Tomáš Hořava. Die openingsgoal veegde Gueïda Fofana nagenoeg meteen van het scorebord.

In het tweede bedrijf duwde Lyon zijn tegenstrever volledig weg. Alexandre Lacazette en Arnold Mvuemba dikten de score snel aan tot 3-1. Uiteindelijk legde opnieuw Fofana de eindscore vast.

Sevilla - Real Betis Sevilla: 0 - 2

Lees het uitgebreide verslag van de stadsderby HIER.

Tottenham Hotspur - Benfica: 1 - 3

Na de zware nederlaag tegen Chelsea afgelopen weekend konden de Spurs ook op het Europese toneel niet winnen. Lees het relaas HIER.

Juventus - Fiorentina: 1- 1

In Italië stonden Juventus en Fiorentina tegenover elkaar. De thuisploeg opende al vroeg de score. Lees het vervolg van het wedstrijdverloop HIER.