Buyens: "Wil Luzon geen kans meer geven om mij op de bank te zetten"

Nicola Cantoro
| 6 reacties
Buyens: "Wil Luzon geen kans meer geven om mij op de bank te zetten"
Foto: © SC

Joni Buyens zat de afgelopen weken meer dan hem geliefd was op de bank bij Standard. Het vaderschap was voor hem een lichtpunt in een moeilijke periode. Nu hoopt Buyens terug op een basisplaats onder Luzon.

“Ik ben wel tevreden over mijn wedstrijd tegen KV Mechelen, maar ik kan niet tevreden zijn over mijn eigen prestatie”, zegt Buyens in Het Nieuwsblad. “Het was nog maar de tweede keer dat ik in de basis mocht beginnen. Ik ben een speler die veel wedstrijden nodig heeft. Geef mij nog twee of drie matchen en ik ben vertrokken.”

Dat is meteen ook het doel van Buyens. Zo snel mogelijk terug in de basis staan. Al relativeert het vaderschap wel de bittere ernst van het profvoetballeven. “Dat ik pas vader ben geworden vermindert de pijn van het sportieve. Als ik bij mijn vriendin en kind ben, dan vergeet ik mijn bankzittersstatuut.”

“Maar ik wil altijd spelen. Als dat niet lukt, dan jaag ik me soms te veel op of loop ik slechtgezind. Ik hoop tegen Waasland-Beveren gewoon in de ploeg te staan. Ik wil Luzon geen kans meer geven om mij uit de ploeg te laten”, besluit Buyens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties