Ziekenboeg Arsenal overvol: een overzicht
Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Ziekenboeg Arsenal overvol: een overzicht
Foto: © SC

Bij Arsenal is het dezer dagen drukker in de ziekenboeg dan op het trainingsveld. Mesut Özil is de laatste in een ellenlang rijtje met (basis)spelers die in de lappenmand liggen. Voetbalkrant.com maakt voor u een overzicht.

Vermaelen moet depanneren op linksachter

Hoewel de blessurezorgen van Arsène Wenger zich vooral op het middenveld en in de aanval afspelen, beginnen we in de defensie van The Gunners. Zowel Nacho Monreal als Kieran Gibbs – beiden linksachters – zijn momenteel out. Eerder deze week moest Thomas Vermaelen – nog niet zo lang opnieuw fit – depanneren op de linksback.

Gouden driehoek is out

Op het middenveld lijkt Arsenal amper nog op het team dat begin dit seizoen flitsend voetbal op de mat legde. Jack Wilshere, Aaron Ramsey en Mesut Özil – allen vaste waardes – sukkelen met blessureleed. Verder staan ook Abou Diaby en winteraanwinst Kim Källström langs de zijlijn.

Zware weken op komst

Ook voorin worden de wisselmogelijkheden beperkter en beperkter voor Wenger. Aanvalsleider Olivier Giroud is dan wel nog fit, maar Nicklas Bendtner, Yaya Sanogo, Park Chu-Young en jonkie Chuba Akpom liggen allen in de lappenmand. Ook flankaanvaller Theo Walcott is nog een hele poos uit de roulatie. Hij mist wellicht zelfs het WK van komende zomer.

Het is dan ook begrijpelijk dat Arsenal de laatste weken heel wat van zijn pluimen verloor. The Gunners botsten in de Champions League op een te sterk Bayern, maar strijden in de Premier League en de FA Cup wel nog voor eremetaal. Aan Wenger om zijn tactisch vernuft boven te halen en deze blessures zo goed mogelijk op te vangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties