Supersterren van Barça en Real verbreken records bij de vleet

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Supersterren van Barça en Real verbreken records bij de vleet
Foto: © SC

Met twee rozen stonden gisteravond weer alle schijnwerpers op Cristiano Ronaldo gericht. De Portugees is samen met die andere wonderboy Lionel Messi ook dit seizoen aardig op weg om een aantal records van de tabellen te vegen. Een korte bloemlezing.

Crstiano Ronaldo overschreed gisteren met zijn twee treffers de kaap van vijftig stuks in totaal. In de Champions League staat de teller van de aanvaller intussen al op dertien. Meteen een persoonlijk record waarmee hij danig in de nek van zijn rivaal Messi hijgt. De Argentijn heeft voorlopig samen met José Altafini nog steeds het record van veertien goals in één campagne van de CL (of Europacup I) achter zijn naam staan.

Verpulvering om de haverklap

Ronaldo scoorde gisteren voor de zevende keer op rij in een CL-wedstrijd. Het record van Ruud van Nistelrooy die negen matchen na elkaar de weg naar de netten vond voor Man United, ligt binnen handbereik.

Ook afgelopen weekend schreef CR7 nog een record op zijn naam. Met zijn 25ste competitiegoal is Ronaldo de eerste speler in de Primera División die dat aantal in vijf verschillende seizoenen bereikt.

Argentijnse concurrent

Messi hinkt qua doelpunten dit seizoen wat achterop, maar ook hij blijft zijn naam in de geschiedenisboeken neerschrijven. Met zijn drie treffers tegen Osasuna (7-0) dikte de Vlo zijn teller zomaar eventjes aan tot 372 stuks. Hij verbrak hiermee het doelpuntenrecord van de Catalanen dat op naam stond van Paulino Alcántara (369 eenheden).

Een paar dagen eerder sloeg hij in de CL al een gelijkaardig record aan diggelen. Met zijn doelpuntje tegen Kompany en co bracht hij zijn aantal naar 67. Geen enkele speler kon zo vaak voor eenzelfde club scoren op het kampioenenbal.

Voornaamste records Messi

Voornaamste records Ronaldo

4 keer de Gouden Bal

9 goals in CL-groepsfase

4 hattricks in CL

15 goals in CL-kalenderjaar

30 goals in CL-knockout

Scoorde tegen elke team in La Liga

73 goals in seizoen

Scoorde in zes Clásicos op rij

91 goals in kalenderjaar

1e speler met 150 goals in La Liga


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties