Jacobs ten onder in cruciaal degradatieduel, Bruno scoort voor Bastia

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Jacobs ten onder in cruciaal degradatieduel, Bruno scoort voor Bastia
Foto: © SC

In Frankrijk werd vanavond het gros van de matchen van speeldag 30 afgewerkt. Valenciennes ging onfortuinlijk ten onder in het cruciale degradatieduel tegen Ajaccio. Onze landgenoot Gianni Bruno pikte dan weer zijn goaltje mee voor Bastia.

Valenciennes - AC Ajaccio 2 - 3 

Onderin was het uitkijken naar het degradatieduel tussen de troepen van Ariël Jacobs en Ajaccio. Beide ploegen keken de kat uit de boom en kwamen pas na rust tot scoren. Aanvaller Waris zette de thuisploeg op 1-0 waarna André tien minuten later gelijkstelde.

Nog eens tien minuten later was opnieuw Valenciennes aan zet. Waris leek zijn ploeg vanop de stip de drie punten te bezorgen, maar dat was buiten invaller Baradji gerekend. In drie dolle minuten bezorgde de Fransman de bezoekers drie gouden punten.

SC Bastia - Reims 2 - 0

In de buik van het klassement nam Bastia het op tegen Reims. Nog voor er tien minuten gespeeld waren tekende Raspentino de 1-0 aan. Kort voor rust liet onze landgenoot Gianni Bruno van zich horen. De 22-jarige aanvaller verdubbelde de score, toch al zijn zesde van het seizoen. Na rust bleven dezelfde cijfers op het scorebord staan.

Olympique Marseille - Stade Rennes 0 - 1

Eerder op de dag ging Marseille voor eigen volk pijnlijk onderuit tegen Stade Rennes. Het matchverslag kan je hier nog eens nalezen.

Overige uitslagen

Girondins Bordeaux - Olympique Nice 1 - 1

FC Nantes - Montpellier 2 - 1

Toulouse - Evian TG 1 - 1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties