Overzicht Bundesliga: Bayern nog geen kampioen, rood De Bruyne

Caroline Tonnelier
| 5 reacties

Wolfsburg heeft vanmiddag de kans laten liggen om zich steviger in de top-vijf te nestelen. Tegen concurrent Augsburg kwam het niet verder dan een gelijkspel. Bayern München liet geen steek vallen: het won met 0-2 bij Mainz. Door de wist van de concurrenten moet het wel nog wachten op de titel.

Wolfsburg-Augsburg 1-1

Wolfsburg startte met zowel Malanda als De Bruyne in de basis, maar onze landgenoten konden niet verhinderen dat hun team op achterstand kwam. Kort voor de rust opende Werner de score. Lang leken de Wolven zich te moeten neerleggen bij een nederlaag, maar tien minuten voor het einde besliste Olic daar anders over met een kopbaldoelpunt. In blessuretijd werd De Bruyne met een dubbele gele kaart nog van het veld gestuurd.

Mainz-Bayern 0-2

Bayern kon zich vandaag al tot kampioen kronen mits winst en puntenverlies van de concurrentie. De Beierse club slaagde in de eigen opdracht, maar omdat ook de eerste achtervolgers pakten de drie punten. Mainz kon de koploper lang in bedwang houden, maar moest zich in de slotfase van de match uiteindelijk toch gewonnen. Met doelpunten in de 82e en 86e minuut zorgden Schweinsteiger en Götze voor de 0-2 zege.

Schalke 04-Eintracht Braunschweig 3-1

Klaas-Jan Huntelaar was alweer trefzeker voor Schalke. Eerder had Goretzka al de score geopend voor de ploeg uit Gelsenkirchen. In het slotkwartier bracht Kessel toch nog wat spanning in de wedstrijd, maar diep in blessuretijd nam Szalai die met de 2-1 helemaal weg.

Hannover 96-Borussia Dortmund 0-3

Hannover, met Pocognoli in de basis, deed het in de eerste helft meer dan behoorlijk tegen Borussia, maar liet de kans liggen om de score te openen. Net voor de pauze was Hummels wel trefzeker voor de bezoekers. Met een heerlijk doelpunt verdubbelde Lewandowski in de tweede helft de voorsprong voor Dortmund en in het absolute slot van de match zorgde Reus zelfs nog voor de zware 0-3 cijfers.