Beerschot-coach trots op zijn spelers: "Ze toonden een schitterende mentaliteit"

Jordy Ferket
| 40 reacties
Beerschot-coach trots op zijn spelers: "Ze toonden een schitterende mentaliteit"
Foto: © SC

KFCO Beerschot-Wilrijk heeft zich tot kampioen gekroond in eerste provinciale. De club won met zware 5- 0-cijfers tegen KFC Katelijne. Coach Urbain Spaenhoven kijkt al uit naar volgend seizoen. "Alleen winnen telt, de tweede herinnert niemand zich."

Door Jordy Ferket

Beerschot-Wilrijk won eenvoudig tegen Katelijne. Dat was ook Spaenhoven niet ontgaan. “Het eerste halfuur was top. De tegenpartij kwam nauwelijks onder de hoge druk uit en we kwamen dan ook vroeg 3-0 voor. Daarna speelde mijn jongens een beetje op automatische piloot. Logisch dat ze wilden genieten van de zaken naast het veld.”

“Het eerste halfuur was top”

Een mooi moment in de partij was het doelpunt van Sven Van der Heyden. “Dat was een prachtig moment. Na een blessure viel hij naast de ploeg, maar hij gaf niet op. Sven is een echte clubspeler”, vertelde Spaenhoven na de titelwinst.

Het was een prachtig seizoen voor Beerschot-Wilrijk. “De spelers toonden een schitterende mentaliteit. De druk op hen mocht je niet onderschatten. Ik wil iedereen dan ook bedanken: Iedere ploeg speelde extra gemotiveerd tegen ons. Als we onder een andere naam hadden gespeeld, waren we twee à drie weken geleden al kampioen. Ik wil iedereen dan ook bedanken: spelers, het bestuur onder leiding van Roef en mijn omstaanders.”

“Je moet altijd voor het beste gaan. Dat is geen arrogantie, maar gezonde ambitie”

Volgend jaar zou de coach er graag het maximum uithalen. “Alleen winnen telt, niemand herinnert zich de tweede. We gaan ons stinkende best doen om weer voor de titel te spelen. Het is geen must, maar je moet altijd voor het beste gaan. Dat is geen arrogantie, maar gezonde ambitie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties