De Laet wil naar Premier League: "Nog twee keer winnen en promotie is binnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
De Laet wil naar Premier League: "Nog twee keer winnen en promotie is binnen"
Foto: © SC

Volgend seizoen speelt er (hoogstwaarschijnlijk) nog een landgenoot in de Premier League. Ritchie de Laet en Leicester City staan immers op het punt om de promotie naar de Engelse topklasse af te dwingen. "Ik denk dat we nog zo'n twee wedstrijden zullen moeten winnen."

Door Cédric De Volder

Leicester City staat momenteel aan de leiding in de Engelse Championship. Het team van Ritchie de Laet en Marcin Wasilewski wordt dan wel op de hielen gezeten door Burnley, maar is zo goed als zeker van de promotie. De top twee mag volgend seizoen immers aantreden in de Premier League. Voor de duidelijkheid: Queens Park Rangers volgt op enkele straten afstand.

"Promotie blijft binnen handbereik"

Nochtans kon het er nog rooskleuriger uitzien. Leicester liet gisteren immers twee punten liggen tegen degradatiekandidaat Yeovil Town. "Het klopt dat Yeovil een haalbare kaart is, maar niets is wat het lijkt", aldus de Laet in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Die jongens pakten ondertussen al punten tegen alle toppers."

"Vreemde uitslagen zijn bovendien schering en inslag in de Engelse tweede klasse", gaat het voormalig jeugdproduct van Manchester United verder. "En als je dan nog een doelpunt in geschenkverpakking weg geeft, weet je het wel. De promotie blijft echter binnen handbereik. Enkel mathematisch hebben we nog punten nodig. Aan twee overwinningen hebben we wel genoeg, denk ik."

"Tempo is grote verschil met Premier League"

Nochtans kon Leicester dit seizoen al in de Premier League spelen. De blauwbloezen gaven de promotie vorig seizoen in de play-offs op een wel heel knullige manier weg. "Ondertussen heeft iedereen een jaartje meer ervaring, hoor. Iedereen staat ook steviger op de benen. Of we een ploeg hebben die iets kan doen op het hoogste niveau? Het is moeilijk om appelen met peren te vergelijken, hé."

"Het grote verschil tussen de Premier League en de tweede klasse is het tempo", besluit de Laet. "Maar we beschikken over een pak goede voetballers en misschien kunnen die jongens zelfs beter uit de voeten op het hoogste niveau. Al hebben de meesten nog nooit in de topklasse gespeeld. Dat kan aanvankelijk misschien wel voor een aanpassingsperiode zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties