Courtois bezorgt Atlético volle buit met wereldsave

Jordy Ferket

Atlético Madrid heeft op het terrein van Athletic Bilbao de drie punten gepakt. Het won met 1-2. Onze landgenoot Thibaut Courtois stond weer tussen de palen bij de Madrilenen. Met een wereldsave ranselde hij de gelijkmaker uit doel. Atlético blijft op kop in de Primera Division.

Atlético Madrid had het heel moeilijk op bezoek bij Athletic Bilbao. Na amper zes minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een voorzet van Aduriz werd door Iker Muniain in doel gewerkt. De Basken speelden mooi voetbal, maar het bleef opletten voor de razendsnelle counters van Diego Costa en co.

Halfweg de eerste helft bracht de onvermijdelijk spits de bordjes weer in evenwicht. Beide ploegen waren nog dicht bij een doelpunt, maar niemand deed de netten nog trillen. De stand bij de rust was dan ook 1-1.

Courtois ranselde gelijkmaker uit zijn doel

Tien minuten na de pauze kwamen de bezoekers op voorsprong via Koke. Die kopte een voorzet van Felipe Luiz in de rechterhoek. Na dat doelpunt had de ploeg van Courtois redelijk veel controle over de wedstrijd. Toch was Adoriz nog dicht bij een doelpunt, maar Courtois ranselde de bal uit zijn kooi. Prachtige redding van de Rode Duivel. Niet veel later moesten de Basken met tien man verder na een tweede gele kaart voor Laporte.

Bij Atlético stond Courtois zoals gewoonlijk tussen de palen. Toby Alderweireld moest tevreden zijn met een plaatsje op de bank. Door de zege houdt de ploeg van onze landgenoten de koppositie in de Primera Division.