Lombaerts en Witsel zetten scheve situatie recht

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Zenit is met de drie punten gaan lopen uit Perm. Zo blijven Lombaerts, Witsel & co in de titelstrijd.

In het Zvezdastadion in Perm werd de thuisploeg aanvankelijk weinig in de weg gelegd. Na een kwartier leidde dat ook tot een verdiende voorsprong via Kanunnikov.

Daarna wist Zenit dat het aan de bak moest. Met Lombaerts en Witsel in de basis - beiden maakten de 90 minuten vol - gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Die viel via Criscito net na rust.

De club uit Sint-Petersburg rook bloed en even later was het zelfs 1-2, via Kerzhakov. Perm kwam nog opzetten met enkele gevaarlijke vrije trappen, en ook Lodygin moest een paar keer goed plat, maar de drie punten zijn toch binnen. Perm mag zo Europees voetbal vergeten stilaan, Zenit staat voorlopig terug gedeeld aan de leiding.