Leider Benfica wint met kleinste verschil tegen middenmoter

Jordy Ferket

Benfica Lissabon heeft met 0-1 gewonnen op het veld van Braga. Een doelpunt van Lima in de eerste helft volstond voor de zege. De ex-ploeg van Witsel blijft natuurlijk aan de leiding in Portugal. De voorsprong op stadsgenoot Sporting bedraagt zeven punten.

Benfica kwam al vroeg op voorsprong op het veld van Braga. In de dertiende minuut werkte Lima een voorzet van Rodrigo in doel. In de eerste helft kregen de toeschouwers geen doelpunten meer te zien. Met een 0-1-voorsprong ging de leider de rust in.

Na de pauze slaagde thuisploeg Braga er niet meer in om gelijk te maken. De ruststand was dus ook meteen de eindstand: 0-1. Door de zege blijft Benfica op kop in Portugal. De voorsprong op eerste achtervolger Sporting bedraagt zeven punten.