Derdeklasser trekt licentieaanvraag voor tweede klasse in wegens 'buitenaardse voorwaarden'

Nicola Cantoro
| 5 reacties
Derdeklasser trekt licentieaanvraag voor tweede klasse in wegens 'buitenaardse voorwaarden'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een beperkt aantal derdeklassers diende dit seizoen een licentieaanvraag in voor tweede klasse. Bocholter VV, een subtopper in derde, was één van de weinigen die dat wel deed, maar de ploeg uit derde klasse B trekt de aanvraag in wegens 'buitenaardse voorwaarden'.

"De voorwaarden die de KBVB aan de clubs uit derde klasse stelt, zijn buitenaards", zeggen beheerraadslid Jef Steensels en secretaris Martin Knevels in Het Belang Van Limburg. "Op financieel vlak konden we die wel invullen maar als je ziet wat we infrastructureel nog moesten doen, kan je dat op een gezonde manier niet zo maar in een wip invullen."

Het stadion van Bocholt lijkt dan ook niet helemaal geschikt voor tweede klasse. "De utibreiding van ons stadion met zoveel zitplaatsen en de hogere eisen aan de lichtinstallatie kosten dermate veel dat we ons in een financieel avontuur moesten storten. En daarvoor bedanken we feestelijk”, klinkt het bij het Bocholt-bestuur.

Toch geeft Bocholter VV de promotie naar tweede klasse nog niet helemaal op. "We gaan nu op ons gemak onze eigen structuur eens doorlichten en herbekijken zodat we in een later stadium iets gemakkelijker kunnen voldoen aan de gestelde eisen. Op sportief vlak is dat natuurlijk jammer maar uiteindelijk is het voortbestaan van de club nog véél belangrijker."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties