Daems blijft rustig na topseizoen met Gladbach: "Op mij zitten ze niet te wachten"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Daems blijft rustig na topseizoen met Gladbach: "Op mij zitten ze niet te wachten"
Foto: © Photonews

Filip Daems maakte afgelopen weekend - met de nodige meeval zegt hij zelf - vanop de stip de gelijkmaker die zijn club op weg zette naar een 3-1 overwinning tegen Hamburg. Samen met zijn teammaats bij Borussia Mönchengladbach ligt de verdediger nog steeds op koers voor een Europees ticket.

“Het is altijd leuk om te scoren, al kwam er een beetje geluk bij kijken”, vertelt de linksachter aan Voetbalkrant.com. “Ik had nog niet gemist, maar deze keer trapte ik op de keeper. Gelukkig kwam de bal terug in het veld waardoor ik hem nog kon binnenschieten.”

Borussia draait al een heel seizoen bovenin mee in de Bundesliga. “Met Kerstmis stonden we zelfs derde”, aldus Daems. “We kenden een moeilijke periode na de winterstop waarin we ongelukkige tegengoals slikten. De klik kwam er na de overwinning op Dortmund een maand geleden. Dat heeft ons terug op de rails gebracht.”

“Ik heb meer pijntjes dan vroeger, maar daar kun je perfect mee trainen en spelen”

Wanneer ben je aan het einde van de rit tevreden? Als we de plek waar we nu staan (zesde, nvdr.) vasthouden. We treffen nog Wolfsburg en Mainz die ook nog voor de Europese tickets in de running zijn. Er volgen nog zes matchen, vanaf nu is het elke week op het scherpst van de snee.”

Nu je zo’n topseizoen beleeft, denk je dan ver weg nog eens aan de Rode Duivels? “In de periode van Georges Leekens heb ik al aangegeven dat het niet meer hoeft voor mij.” Ook niet onder Marc Wilmots, die de Bundesliga een warm hart toedraagt? “Er zit zoveel jong talent in de groep. Ik word er 36 in oktober, ik denk niet dat ze nog op mij zitten te wachten”, blijft Daems bescheiden.

Volgend seizoen gaat onze landgenoot zijn tiende jaar in bij Gladbach, maar aan stoppen denkt hij nog niet. “Op sommige dagen voel ik wel dat ik minder recupereer. Dat is ook normaal als je al vijftien jaar aan topsport doet. Ik heb wel eens wat meer pijntjes dan vroeger, maar daar kun je perfect mee trainen en spelen.”

Bekijk hieronder nog eens de 1-1 gelijkmaker van Daems tegen Hamburg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties