Mata dirigeert United naar zege, invaller Januzaj scoort

Diederik Geypen
| 2 reacties

Na de ruime zege van City wilde de rivaal uit Manchester even goed doen. Onder leiding van een bedrijvige Juan Mata ging United met overtuigende 0-4 cijfers winnen in Newcastle. Vroege invaller Adnan Januzaj pikte in het slot zijn goaltje mee.

De wedstrijd begon aanvankelijk met slechts één Belg tussen de lijnen, al duurde dat niet lang. In minuut 18 moest Ashley Young noodgedwongen van het veld. Adnan Januzaj was zijn vervanger. Veel was er in de beginperiode echter niet te zien, tot Papiss Cisse met een rake kopbal doelman Anders Lindegaard aan het werk zette.

Aan de overkant kwam Juan Mata nauwelijks in het stuk voor tot hij een vrije trap heerlijk in de rechterbovenhoek krulde. United tankte vertrouwen en ging op zoek naar een tweede doelpuntje. Chicharito was er met een bal op de paal kort bij.

Opnieuw Mata

De tweede helft was nog maar pas op gang getrapt of Mata sloeg opnieuw toe. De Spanjaard kapte rustig zijn belager uit en verdubbelde de score. De honger van the Mancunians was nog niet gestild. Ook Chicharito en Januzaj in de slotminuten mochten nog hun goaltje meepikken. United kan door de ruime zege met een goed gevoel naar München afreizen.

Manchester City Southampton 4 - 1

Eerder op de middag nam de stadsrivaal van United met ruime cijfers afstand van Southampton. Lees HIER het wedstrijdrelaas.