Chelsea snijdt PSG in slot de keel over

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Chelsea snijdt PSG in slot de keel over
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea maakt zich op voor de halve finale van de Champions League. PSG trapte amper een deuk in een pakje boter op Stamford Brigde. Demba Ba bezorgde Chelsea in het slot een delirium.

Javier Pastore trapte vorige week in de heenwedstrijd Paris Saint-Germain in de slotminuten immers naar een 3-1-overwinning. "Was het laatste doelpunt een grap?", vroeg José Mourinho zich destijds nog af. Wel, het is een lolletje gebleken in Londen. The Special One - die nooit eerder onderuit ging in een Europese kwartfinale - mag blijven dromen van de Beker met de Grote Oren.

Chelsea was immers negentig minuten lang baas op Stamford Bridge. De Londenaren zagen Eden Hazard na een dik kwartier dan wel geblesseerd - naar verluidt geen drama - uitvallen, maar de inbreng van André Schürrle bleek een voltreffer. De Duitse international trapte the Blues op slag van rust immers naar een 1-0-voorsprong.

Na de pauze hing een tweede Londens doelpunt quasi constant in de lucht. Nog voor het uur troffen Schürrle en Oscar het doelhout. Mourinho dropte in de slotfase dan wel nog Fernando Torres in de strijd, maar het was Demba Ba die Stamford Bridge een (welverdiend) delirium bezorgde.

Op die manier zien Zlatan Ibrahimovic en kornuiten een winstpremie van één miljoen euro in rook opgaan. The Blues domineerden de partij dan wel, maar mogen blij zijn dat de Zweedse international in de lappenmand lag. PSG was aanvallend immers onmachtig. Londen ging ondertussen een feestnacht in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties