Reactie Serneels na nederlaag: "Dit is geen stap terug"

Serneels na nederlaag: "Dit is geen stap terug"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgian Red Flames gingen met 1-2 onderuit tegen EK-finalist Noorwegen. Het geleverde spel was bijwijlen prima, "maar tegen toplanden moet iedereen altijd 100% of zelfs 120% zijn" gaf de coach aan.

Aernout Van Lindt in Leuven

"Het was ongeveer een uur goed. We begonnen aarzelend, misschien iets te laks, maar kwamen daarna goed in de wedstrijd. Vlak voor de rust was het weer iets minder, maar het laatste halfuur hebben we een topland - en dat is Noorwegen - het toch moeilijk gemaakt. We zijn aan het groeien, maar we moeten nog 30% meer groeien om echt tegen toplanden punten te halen. We hebben die groeimarge", aldus de bondscoach.

"Naar het publiek toe goed, resultaat valt tegen"

"Hierop kunnen we dan ook verderbouwen. In vergelijking met zeven maanden geleden in Noorwegen geeft dit vertrouwen. Ons voetballend vermogen is enorm vooruit gegaan, en ik denk wel dat het een aangename wedstrijd was om te zien vanavond. Naar het publiek toe was dit goed, maar we moeten ook kijken naar het resultaat - en dat valt tegen."

"Tegen toplanden moet iedereen top zijn. Vandaag waren er enkelen die 120% gaven en misschien ook enkele die iets minder waren. Ik verwijt niemand iets, en ben ook niet kwaad. Dit is dan ook geen stap terug wat mij betreft. We kunnen niet van vandaag op morgen profs worden, en moeten creatief zijn in onze oplossingen. Maar iedereen wil er echt voor gaan en we tonen ook dat we de mentaliteit krijgen om te winnen, dus we zijn op goede weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties