'Zweedse' Red Flame blikt vooruit op clash met Noorwegen

'Zweedse' Red Flame blikt vooruit op clash met Noorwegen
Foto: © Photonews

Nog een dikke twee uur en de Belgian Red Flames mogen aan de bak tegen EK-finalist Noorwegen. Wij polsten bij Lorca Van de Putte naar haar gevoel voor deze partij. "We gaan om te winnen en willen van onze eigen kracht uitgaan", klinkt het vurig.

Door Aernout Van Lindt

Afgelopen zaterdag was Lorca Van de Putte in Albanië met de openingsgoal en later nog een mooie assist op Lien Mermans een bepalende speelster in de 0-6 overwinning van de Red Flames: "Het was mijn tweede doelpunt deze campagne. Dat is altijd leuk, want als linksachter scoor je niet vaak. Maar ik was eigenlijk nog meer in de wolken van mijn assist dan van mijn doelpunt", aldus de verdedigster.

En nu wacht voor de speelster die in Zweden voetbalt de clash met Noorwegen, straks aan Den Dreef: "We moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken en nu niet zenuwachtig worden. We weten dat we de kwaliteiten hebben, we voelen als groep aan dat we het kunnen. In het achterhoofd zit het WK er nog in."

 

"Het nu thuis tegen Noorwegen rechtzetten"

Voor Van de Putte zelf wacht een rechtstreeks duel met Caroline Hansen, een van dé sterren van het Noorse elftal op het afgelopen EK: "Ik heb geen schrik van haar", treffen we een vurige Red Flame. "Noorwegen blijft een goede ploeg, maar we mogen ons niet laten doen en moeten tonen dat we er staan, ook stevig in de duels.Aan dat soort details werken we nu, want we weten perfect hoe Noorwegen speelt. Onze match in Noorwegen was iets minder, dus willen we het nu thuis rechtzetten."

"Of ze wat minder waren tijdens de Algarve Cup? We moeten vooral naar onszelf kijken nu. We zijn op training allemaal bezig met hetzelfde doel. Iedereen weet wat er van hem verwacht wordt en het einddoel is winnen. Ik leer nog elke keer bij en we krijgen steeds meer ervaring. Het zal van details afhangen, maar dat hoort nu eenmaal bij het voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties