Jacobs verliest zespuntenmatch, Brüls doet goede zaak met Nice

Caroline Tonnelier
| 2 reacties

Slecht nieuws voor Ariël Jacobs: de voormalige trainer van Anderlecht verloor bij Guingamp een cruciale wedstrijd in de degradatiestrijd. Nice, dat ook nog moet vechten voor het behoud, pakte wel drie belangrijke punten.

In de zespuntenwedstrijd tussen Guingamp en Valenciennes trok de thuisploeg aan het langste eind. Het werd 1-0 dankzij een doelpunt van Beauvue. De degradatie komt zo steeds dichterbij voor Ariël Jacobs.

Beter nieuws was er voor Brüls, die in de wedstrijd tegen Reims enkele minuten voor het einde inviel. Hij kwam op dat moment doelpuntenmaker Eysseric vervangen. Zijn treffer, de enige van de match, viel in het begin van de tweede helft. Nice pakt zo drie levensbelangrijke punten in de degradatiestrijd. Reims kon al niet meer winnen sinds begin maart en is weggezakt naar de achtste plek.

Saint-Etienne kan nog eens winnen

Na drie puntendelingen is Saint-Etienne er nog eens in geslaagd de volle buit te pakken. De nummer vier uit de Ligue 1 haalde het met 1-2 bij Evian.  Les Verts kwamen al vroeg op voorsprong dankzij een treffer van Corgnet. Na een kwartier leek de zege al binnen toen Perrin voor de 0-2 zorgde. In het begin van de tweede helft kwam er wel nog een aansluitingstreffer. Daarvoor tekende Wass. Verder kwam de thuisploeg echter niet meer.