Oostende maakt zich geen zorgen om Europese licentie: "En wedstrijden worden dan in Brugge gespeeld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Oostende maakt zich geen zorgen om Europese licentie: "En wedstrijden worden dan in Brugge gespeeld"
Foto: © SC

KV Oostende kan haar 'Europese missie' met een gerust gemoed voortzetten. De promovendus heeft er immers alle vertrouwen in dat de Europese licentie zal worden verkregen. Leuk extraatje: er is zelfs al een akkoord over de locatie van een eventuele Europese wedstrijd.

Door Cédric De Volder

KV Oostende maakt zich op voor de dubbele confrontatie met KV Kortrijk. De winnaar van het dubbele duel mag zich opmaken voor een ware strijd om een Europees ticket. En dat blijkt nog steeds een probleem in het Albertpark. De Europese licentie werd niet aangevraagd en dus zijn the Kustboys op dit moment niet speelgerechtigd in de Europa League.

"Maar daar maken we ons op dit moment geen al te grote zorgen over", klinkt het bij KVO. "We voldoen aan alle voorwaarden om een Europese licentie te krijgen. Het enige wat ons kan worden aangewreven is dat we de aanvraag te laat hebben ingediend. Er staat eerstdaags een vergadering bij de KBVB op het programma, die moet beslissen of het dossier naar UEFA kan."

Voldoen aan alle voorwaarden voor Europese licentie

In West-Vlaanderen wordt ondertussen al luidop gedroomd van een Europees avontuur. Enig probleem: de verbouwing van het Albertpark staat pas in 2015 op het programma. "Maar die Europa League-wedstrijden zullen in het Jan Breydelstadion worden afgewerkt. Oostende heeft niet alleen een akkoord met de betrokken clubs, maar ook al met de stad Brugge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties