Diederik Geypen
| 4 reacties

Wolfsburg heeft op de slotspeeldag nipt naast een ticket voor de Champions League gegrepen. Kevin De Bruyne zette zijn ploeg op weg naar een verdiende zege, maar ook Leverkusen liet geen steek vallen. Onderin kon geen van de drie degradatiekandidaten verrassen.

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 3 - 1

Zowel Wolfsburg als Gladbach maakten op de slotspeeldag nog kans op het laatste CL-ticket. We kregen dan ook twee ploegen met open vizier aan de aftrap. Precies op het half uur stuurde Knoche onze landgenoot De Bruyne door de buitenspelval. De Rode Duivel trok alleen richting doelman Ter Stegen en werkte beheerst af. Zijn derde in Duitse loondienst.

De Wolven domineerden na hun doelpunt de partij en dwongen een resem kansen af. Toch waren het de bezoekers die in de tweede periode op gelijke hoogte klommen via Kramer. Lang duurde dat echter niet. Nauwelijks enkele minuten later zette Perisic zijn sterke prestatie kracht bij met een goal. In het slot scoorde Knoche de laatste competitietreffer in de Volkswagen Arena.

Bayer Leverkusen - Werder Bremen 2 - 1

Door de zege van Wolfsburg wist Leverkusen waar het aan toe was, winnen. De situatie zag er even benard uit toen Gebre Selassie Bremen op 0-1 bracht. Toch stelde de thuisploeg zijn vierde plek veilig. Toprak bracht de bordjes nog voor rust in evenwicht. In de tweede periode zorgde Heung-Min Son zelfs nog voor de driepunter.

Bayern München - VfB Stuttgart 1 - 0

De laatste competitiewedstrijd van der Rekordmeister stond in het teken van de kampioenenviering. De supporters in de Allianz Arena moesten tot de slotseconden wachten op een doelpuntje van Pizarro. Meteen erna kon het feest met de gekende biertaferelen ingezet worden.

FSV Mainz 05 - Hamburger SV  3 - 2

Schalke 04 - 1. FC Nürnberg 4 - 1

1899 Hoffenheim - Eintracht Braunschweig 3 - 1

Onderin verloren de drie ploegen die nog in de strijd waren om degradatie. Hamburg liep tegen een nederlaag aan bij Mainz, maar had het geluk aan zijn zijde. Omdat ook Nürnberg en Braunschweig verloren, verdwijnen deze twee ploegen rechtstreeks uit de Bundesliga. Die Rothosen zijn veroordeeld tot het spelen van barrages om erin te blijven.