Wilmots: "Op rechtsachter wil ik een echte verdediger, geen back die enkel naar voren trekt"

Caroline Tonnelier
| 261 reacties
Wilmots: "Op rechtsachter wil ik een echte verdediger, geen back die enkel naar voren trekt"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots wil nog niet echt veel kwijt over de spelers die hij gaat selecteren voor Brazilië. Wel drukte hij twee dagen voor de bekendmaking van zijn voorselectie nog eens zijn vertrouwen uit in Vermaelen en Alderweireld. Die laatste is voor hem de ideale man voor de rechtsachterpositie.

Beide verdedigers moeten bij hun club tevreden zijn met een invallersstatuut, maar voor Wilmots zijn zij certitudes. De bondscoach bevestigde dit nog eens aan Sporza. Hij maakte ook duidelijk wat hij verwacht van zijn rechtsachter: “Ik wil daar een echte verdediger. Ik wil geen back die enkel naar voren trekt. Toby heeft dat perfect gedaan én hij speelt bij een topclub." Nochtans liggen met Meunier en Vanden Borre twee spelers met een sterk offensieve ingesteldheid in de weegschaal als doublure voor Alderweireld.

Over de keuze van de vervanger van Benteke wil Wilmots weinig kwijt. “Wacht nog tot dinsdag en dan weet je het, als er nog iemand bijkomt”, laat de bondscoach niet in zijn kaarten kijken. Januzaj lijkt wel een reële kanshebber voor Brazilië: “Hij scoort met links en rechts, is snel, doelgericht en heeft veel loopvermogen. Hij kan op verschillende posities de concurrentie verscherpen, ook op het middenveld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties