Kompany over herrezen Vanden Borre: "In de jeugd één van de besten. Nasri spreekt er nog van"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 263 reacties
Kompany over herrezen Vanden Borre: "In de jeugd één van de besten. Nasri spreekt er nog van"
Foto: © Photonews

Anthony Vanden Borre is er straks op het WK in Brazilië bij na enkele woelige jaren. De rechtsachter knokte hard terug, tot groot genoegen van zijn maatje van Vincent Kompany.

Timothy Collard in Genk

Kompany steekt zijn bewondering voor Vanden Borre niet onder stoelen of banken. “Ik ken hem al van zijn zeven jaar. In zijn leeftijdscategorie was Anthony één van de beste spelers van Europa en dat is niet gelogen.”

"Het allerbelangrijkste is dat Anthony heeft teruggevochten"

Vanden Borre kon de lovende woorden van zijn makker wel smaken en reageerde met een brede glimlach. “Samir Nasri (ploegmaat bij Manchester City) spreekt mij daar vandaag de dag nog altijd over aan”, vervolgt Kompany. “De kwaliteiten heeft hij altijd al gehad. De mensen die hem bij de jeugd zagen spelen zijn ook helemaal niet verrast dat hij deel uitmaakt van deze nationale ploeg.”

“Anthony heeft moeten knokken om terug te keren op het hoogste niveau. Iedereen heeft hoogtes en laagtes in zijn carrière, maar het allerbelangrijkste is dat hij heeft teruggevochten.”

"Je zag in Neerpede al dat Vincent een hele grote ging worden"

Ook langs de andere kant is de bewondering groot. “Ik ken Vincent al van kindsbeen af. Op het jeugdcomplex in Neerpede zag je al dat hij een hele grote ging worden. Dat bewijst hij dag in dag uit.”

“Hij heeft al heel bewezen en al veel bereikt van wat hij wilde bereiken. Het verbaast me helemaal niet dat hij vandaag staat waar hij staat”, klinkt het bij Vanden Borre.

"Ik train met goede spelers en dat kan mijn niveau alleen maar ten goede komen"

Vanden Borre had het ook over zijn WK-selectie. “Ik ben heel fier dat ik deel uitmaak van deze groep. Ik wist dat ik over de capaciteiten beschikte, en met de nodige dosis geluk geraakte ik bij de 23. Of ik op dit moment op mijn best ben? Dat weet ik niet. Ik word beter en beter. Ik train met goede spelers en dat kan mijn spel alleen maar ten goede komen.”

Aan een basisplek lijkt de rechtsachter van Anderlecht nog niet te denken. “De bondscoach maakt de opstelling. Ik sta klaar als hij me nodig heeft en wil gewoon bewijzen dat ik mijn plaats heb in deze groep.”

Hieronder kan je nog eens bekijken hoe zeer Vanden Borre en Kompany het naar hun zin hadden tijdens de persconferentie:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties