Duivels hebben geen schrik van Zlatan: "Maar hij is wel heel straf"

Duivels hebben geen schrik van Zlatan: "Maar hij is wel heel straf"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zweden is al een stapje hoger dan Luxemburg en dus een betere test voor onze Rode Duivels. Vooral de aanwezigheid van Zlatan Ibrahimovic maakt de Zweedse ploeg bijzonder. Een aantal van 'onze jongens' hadden al de eer tegen hem te spelen.

Porto werd in 2012 ingedeeld in een CL-groep met PSG. De heenwedstrijd in Porto eindigde op 1-0, de terugwedstrijd werd 2-1 voor de Parijzenaars. In die tweede wedstrijd mocht Steven Defour 20 minuten meespelen. "Het is een beest om tegen te spelen", lacht Defour. "het is echt een indrukwekkende fysieke verschijning. Maar ik ben ook een paar keer van hem weggelopen met de bal. Al vermoed ik ook dat hij niet veel zin had om achter mij te lopen", grijnsde Defour.

Thomas Vermaelen speelde zelfs mét de Zweedse superster. "Enkel trainen", corrigeert Vermaelen. "Toen hij bij Ajax zat, kwam ik net piepen. Ik ken hem dus niet echt goed persoonlijk."

Geen goede herinneringen

Op het veld kwam Vermaelen hem wel al een paar keer tegen. En twee keer liep het fout af voor Arsenal. In 2010 speelde Zlatan nog bij Barcelona en scoorde hij in de kwartfinales van de CL twee keer tegen The Gunners, die uitgeschakeld werden. Twee seizoenen later trof Arsenal AC Milan en ondanks een 3-0 in de terugmatch was de 4-0 uit de heenmatch doorslaggevend. "Tja, geen al te beste herinneringen dus", knikt Vermaelen.

"Iedereen kent hem. Hij is een wereldster met een ongelooflijke techniek, maar ook met een sterk lichaam. We zullen hard moeten werken om hem uit de match te houden", aldus Vermaelen. "We hebben geen schrik, maar 't is wel een straffe hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties